sâmbătă, aprilie 23, 2011

Pască cu scorţişoară

Soţioara mea m-a alintat cu două păscuţe pentru mine.
Pentru aluat am luat reţeta de la vecina Geta: 8 linguri de smîntînă, 8 linguri de zahăr, 1 ou, două linguri de cacao, 1 plic de praf de copt, două linguri de unt, se amestecă totul cu făină Schär Mix B cît cuprinde ca să iasă un aluat foarte moale, cît să se poată întinde un pic.
Pentru umplutură se amestecă la robot aproape 1 kg brînză de vaci, o cană de zahăr, 3 ouă, 4 linguri de făină (tot Schär Mix B) şi 100 g stafide (muiate în apă). Se adaugă scorţişoară cît să ţi se pară că ai pus prea multă, nu te teme, nu ai stricat nimic.
În forme tapetate cu unt şi aceeaşi făină (de exemplu vase de sticlă termorezistentă) se fac podeaua şi pereţii din aluat întins, apoi se adaugă brînza iar ca decor se aşează frumos fire răsucite de aluat. Se făţuieşte cu un ou bătut. 40 minute la 175 grade.
Paşte fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu