luni, decembrie 21, 2009

Orez

Pînă acum, pentru mine orezul se făcea aşa:
  • o cană de orez se spală în 2-3 ape
  • la o cană de orez se pun 4 căni de apă şi un pic de sare
  • se pune la fiert 20 de minute
  • gata
Rezultatul este ok, dar nici nu se compară cu orezul de la restaurantele chinezeşti. Aşa că am stat şi am căutat şi am experimentat:
  • o cană de orez se spală bine în cîteva ape (tot 2-3)
  • la o cană de orez se pune o cană jumate de apă şi puţină sare
  • se pune la fiert la foc mediu-mare
  • cînd începe să fiarbă se pune capacul, dar înclinat, şi se dă la foc mediu-mic
  • cînd apar "cratere" se acoperă bine cu capacul
  • se lasă încă 15 minute
  • gata
Încă nu e aşa cum se mănîncă la chineji, dar e un progres substanţial. Continui să caut idealul...
În poză, cu legume şi ciuperci la wok.

http://chinesefood.about.com/cs/rice/ht/cookrice.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu