marți, februarie 24, 2009

"Pîine" cu banane

Experimentul cu mix-ul făcut în casă seamănă mult cu reţeta de pîine cu banane (dar e mai degrabă chec decît pîine) pe care-am găsit-o pe net.
Se amestecă bine 1 cană de zahăr cu 100 g unt. Probabil că zahărul nu se va dizolva complet, dar nu-i nimic. Se separă 2 ouă, se adaugă acum doar gălbenuşurile şi se amestecă din nou. Se pasează 3 banane bine coapte şi se adaugă şi ele. Urmează 2 căni de făină de orez şi jumătate de pliculeţ de praf de copt. Se pun nuci măcinate şi fulgi de nucă de cocos, jumătate de cană. În momentul ăsta eu am îndoit lingura cu care amestecam. La sfîrşit se adaugă albuşurile făcute spumă; trebuie amestecat cu multă atenţie să nu sară albuşul pe masă, va dura ceva pînă se omogenizează totul. Se toarnă într-o tavă de cozonac unsă cu unt şi se dă la cuptor (care deja a fost încălzit) pentru 8o-90 minute. Am observat că testul cu scobitoarea este oarecum irelevant cînd foloseşti altă făină decît de grîu.
Rezultatul e delicios.
http://dieta.romedic.ro/reteta/Paine_delicioasa_cu_banane_0995.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu